Go Back
clafoutis cu cirese

Clafoutis cu cireșe

Prep Time 30 minutes
Cook Time 29 minutes
Total Time 1 hour

Ingredients
  

  • 5 Ouă
  • 400 g Cireșe
  • 75 g Unt
  • 15 g Unt pentru uns tava
  • 120 g Zahăr
  • 20 g Zahăr pentru presărat in tavă
  • 120 g Lapte
  • 150 g Făină
  • 1 lgt Esență de vanilie
  • 20 g Zahăr pudră

Instructions
 

  • Cireșele se spală și li se scot sâmburii. Se unge o tavă cu unt și se presară zaharul, pe fundul și pe pereții acesteia. Se aseaza cireșele.
  • Se sparg ouăle într-un bol. Se adaugă zahărul și se amestecă cu mixerul. Se adaugă untul topit apoi laptele și esența de vanilie. Făina se încorporează folosind o spatulă.
  • Compoziția se toarnă, cu grijă, peste cireșe. Se pune tava în cuptorul preîncălzit și se coace prăjitura 30 minute la 180°. După ce s-a rumenit și a trecut testul scobitorii se scoate tava din cuptor. Se lasă prăjitura să se răcească în tavă, apoi se presară zahăr pudră.