Clafoutis cu cireșe
Clafoutis cu cireșe, un desert rapid pe placul tuturor. Prăjitură cremoasă cu cireșe foarte simplu de pregătit.
Clafoutis este un desert franțuzesc, tradițional cu cireșe, pregătit într-un vas uns cu unt și presărat cu zahăr. Se aseaza cireșele în vas și se acoperă cu o compoziție fluidă, ca de clătite.
Clafoutis cu cireșe se pregătește foarte ușor din câteva ingrediente, într-un singur vas. Ouăle întregi se amestecă cu celelalte ingrediente cu ajutorul mixerului sau chiar cu un tel. Acest desert se poate pregăti în tot timpul anului nu doar cu cireșe proaspete ci și cu oricare alt fruct proaspăt sau care a fost congelat. Se pot folosi vișine, caise, piersici, prune, chiar și fructe de pădure. Dacă se folosesc fructe congelate acestea se decongelează mai întăi și se lasă la scurs într-o strecurătoare.
Pentru că nu se folosește nici un agent de creștere, praf de copt sau bicarbonat, textura unui clafoutis este că a unei budinci închegate. Este perfect normală această textură. Este de asemenea perfect normală servirea prăjiturii, cred eu, cu o cupa de înghețată alături. Noi așa o mâncam și ne place foarte mult. Ne place atât de mult încât nu ne oprim doar la o porție, mai luăm una, de aceea acest desert nu rămâne după o zi pe alta.
Clafoutis cu cireșe
Ingredients
- 5 Ouă
- 400 g Cireșe
- 75 g Unt
- 15 g Unt pentru uns tava
- 120 g Zahăr
- 20 g Zahăr pentru presărat in tavă
- 120 g Lapte
- 150 g Făină
- 1 lgt Esență de vanilie
- 20 g Zahăr pudră
Instructions
- Cireșele se spală și li se scot sâmburii. Se unge o tavă cu unt și se presară zaharul, pe fundul și pe pereții acesteia. Se aseaza cireșele.
- Se sparg ouăle într-un bol. Se adaugă zahărul și se amestecă cu mixerul. Se adaugă untul topit apoi laptele și esența de vanilie. Făina se încorporează folosind o spatulă.
- Compoziția se toarnă, cu grijă, peste cireșe. Se pune tava în cuptorul preîncălzit și se coace prăjitura 30 minute la 180°. După ce s-a rumenit și a trecut testul scobitorii se scoate tava din cuptor. Se lasă prăjitura să se răcească în tavă, apoi se presară zahăr pudră.
Clafoutis cu cirese este un desert minunat, foarte usor si rapid de preparat. Un desert unic, pentru ca aceasta reteta straveche foloseste doar cateva ingrediente simple si care da o textura similara cu cea a budincilor, dar mai cremoasa. Il recomand cu drag tuturor si cu siguranta nu vei rata aceasta reteta gustoasa si simpla!