Se pune apa, untura și sarea într-un vas antiaderent să fiarbă. Se adaugă făina și se amestecă continuu până se desprinde aluatul de pe vas și este bine uscat. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească puțin.
Se încorporează treptat câte un ou amestecând foarte bine dupa fiecare. Aluatul se pune într-un poș și se formează grămăjoare pe o tavă în care s-a pus hârtie de copt lăsând spațiu între ele.
Se coc 25 minute la 180°. După ce s-au copt se lasă să se răcească apoi se umplu cu cremă.
Crema
Ouăle, zahărul și făina se amestecă în vasul in care se vor găti. Laptele se încălzește foarte bine și se toarnă peste celelalte ingrediente treptat până se încorporează tot. Se pune vasul pe foc și se amestecă până ce crema s-a îngroșat, apoi se adaugă esența de vanilie.
Crema se lasă să se răcească acoperită cu folie alimentară.
Glazura
Ciocolata ruptă bucăți și untul se topesc pe baie de abur.
Asamblare
Se pune crema într-un poș cu dui pentru umplut și se umplu gogoselele. Se dau prin glazură de ciocolată, se așează pe un platou și se pun în frigider până în momentul servirii.