Morcovul și dovlecelul se dau pe răzătoare. Dovlecelul se scurge de apă, ceapa se taie mărunt. Toate legumele se amestecă cu carnea tocată, oul, sarea și piperul. Se formează chifteluțe mici care se pun în tavă cu hârtie de copt. Ies 42 de chifteluțe.
Tava se pune în cuptorul încins în prealabil. Se coc la 200°. După ce se coc se scot pe o farfurie iar 16 din ele se pun în sosul de roșii.
Sos
Se taie ceapa, ardeii și usturoiul mărunt și se călesc puțin într-o cratiță cu ulei. Se potrivește gustul cu sare și piper. Apoi se adaugă sucul de roșii și se lasă să fiarbă la foc mic. După ce sosul a devenit mai legat și mai consistent se trece prin sită. Se pasează legumele ușor în sită cu o lingură.
Sosul strecurat se pune înapoi în cratiță. În el se adaugă chiftelele și se dau într-un clocot. La final se presară mărar tocat deasupra.