Go Back
chiftele cu sos de rosii

Chiftele în sos de roșii

Prep Time 20 minutes
Cook Time 40 minutes
Servings 4 porţii

Ingredients
  

Chiftele

  • 700 g Carne tocată amestec
  • 1 Dovlecel
  • 1 Morcov
  • 1 Ceapă
  • 1 Ou
  • 1 lgt Sare
  • ½ lgt Piper

Sos

  • 1 Ceapă
  • 1 Morcov
  • 1 Ardei bulgăresc
  • 1 Ardei gras roșu
  • 500 ml Suc de roșii
  • ½ lgt Sare
  • lgt Piper
  • Mărar
  • 1 lg Ulei

Instructions
 

Chiftele

  • Morcovul și dovlecelul se dau pe răzătoare. Dovlecelul se scurge de apă, ceapa se taie mărunt. Toate legumele se amestecă cu carnea tocată, oul, sarea și piperul. Se formează chifteluțe mici care se pun în tavă cu hârtie de copt. Ies 42 de chifteluțe.
  • Tava se pune în cuptorul încins în prealabil. Se coc la 200°. După ce se coc se scot pe o farfurie iar 16 din ele se pun în sosul de roșii.

Sos

  • Se taie ceapa, ardeii și usturoiul mărunt și se călesc puțin într-o cratiță cu ulei. Se potrivește gustul cu sare și piper. Apoi se adaugă sucul de roșii și se lasă să fiarbă la foc mic. După ce sosul a devenit mai legat și mai consistent se trece prin sită. Se pasează legumele ușor în sită cu o lingură.
  • Sosul strecurat se pune înapoi în cratiță. În el se adaugă chiftelele și se dau într-un clocot. La final se presară mărar tocat deasupra.