Go Back
chiftele de ton

Chiftele de ton

Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 35 minutes
Servings 10 bucăți

Ingredients
  

  • 2 conserve Ton in suc propriu 250g
  • 1 Ceapă mică
  • 1 Morcov
  • 2 căței Usturoi
  • 1 Ou
  • Mărar și pătrunjel verde tocat două linguri
  • ½ lgt Sare
  • ½ lgt Piper
  • ¼ lgt Boia iute
  • 1 lgt Boia dulce
  • 50 g Pesmet
  • 100 g Ulei

Instructions
 

  • Ceapa și morcovul se curăță și se spală. Ceapa se toacă mărunt iar morcovul se dă pe răzătoare. Cei doi caței de usturoi se decojesc și se dau prin presă.
  • Tonul foarte bine scurs se pune într-un castron. Se adaugă legumele, oul, verdeața și condimentele. Se amestecă compoziția iar cu măna umezită cu puțină apă se formează chifteluțe care se dau prin pesmet și se așeaza pe o farfurie.
  • Se pune uleiul la încins într-o cratiță apoi se adaugă chiftelele. Se prăjesc pe o parte apoi se întorc pe partea cealaltă. Chiftelele se scot pe șervete de hârtie pentru a absorbi uleiul în exces.