Go Back
chifle de casa cu faina integrala

Chifle de casă cu făină integrală

Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
timp de dospire 1 hour 30 minutes
Total Time 2 hours
Servings 8 chifle

Ingredients
  

  • 300 g Făină integrală
  • 200 g Făină albă 650
  • 250 g Apă minerală
  • 120 g Ulei
  • 20 g Drojdie proaspată
  • 1 lgt Sare
  • 1 lgt Zahăr
  • 2 lg Apă caldă

Instructions
 

  • Într-un castron se cern cele doua tipuri de făină și se amestecă. În centru se face o scobitură și se adaugă drojdia care a fost amestecată cu zahărul și apa caldă. Se acoperă cu puțină făină de pe laturi.ri.
  • Se adaugă apa minerală, uleiul și sarea peste făina și se amestecă. Aluatul se răstoarnă pe masa presărată cu făină și se frământă până se desprinde de pe mâine. Se pune aluatul într-un vas, se acoperă cu folie alimentară și se lasa să dospească o oră.
  • După ce și-a dublat volumul se pune din nou aluatul pe masa presărată cu puțină făină. Se frământă puțin aluatul și i se da o forma de bagheta care se porționează în opt bucăți. Fiecare bucată de aluat se rotunjește cu mâna , ca o bila de aluat și se aseaza în tava în care s-a pus hârtie de copt, distanțate. Se acoperă cu un șervet și se lasă să dospească 30 minute.
  • După ce au crescut chiflele, se introduce tava în cuptor la 190° pentru 20 minute. După ce s-au copt se scot chiflele din cuptor pe un șervet.