Chifle de casă cu făină integrală

Chifle de casă cu făină integrală
chifle de casa cu faina integrala

Chifle de casă cu făină integrală, pregătite simplu și ușor. Rețetă de pâinici pufoase făcute în casă.

Am făcut aceste chifle de casă cu făină integrală foarte simplu și rapid și veți vedea și voi cât de simplu și ușor le puteți face la voi acasă. Sunt mult mai bune și mai sănătoase decât cele din comerț și aveți și satisfacția că le-ați pregătit cu mânuțele voastre și știți exact ce conțin. Eu le pregătesc atunci când vrem să mâncam hamburgeri pregătiți în casă și sunt varianta mai sănătoasă a lor. Asta pentru că aleg să fac cartofii ,,prăjiți,, la air fryer, sosul îl pregătesc amestecând iaurt cu usturoi iar carnea o frig pe grătar. Carnea poate fi fie chiftea friptă pe grătar dar poate fi și o bucată de friptură așa cum se vede și în pozele acestei rețete.

Din cantitățile din rețetă rezultă opt chifle cu coaja subțire și miez moale ce sunt ideale și pentru sandwich-uri sau chiar simple unse cu puțin unt și dulceață. Daca încercați rețeta chiflelor, pregătite de voi, vă aștept cu un comentariu sau chiar poze aici sau pe paginile de instagram sau facebook Flavor in the plate.

chifle de casa cu faina integrala

Chifle de casă cu făină integrală

Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
timp de dospire 1 hour 30 minutes
Total Time 2 hours
Servings 8 chifle

Ingredients
  

  • 300 g Făină integrală
  • 200 g Făină albă 650
  • 250 g Apă minerală
  • 120 g Ulei
  • 20 g Drojdie proaspată
  • 1 lgt Sare
  • 1 lgt Zahăr
  • 2 lg Apă caldă

Instructions
 

  • Într-un castron se cern cele doua tipuri de făină și se amestecă. În centru se face o scobitură și se adaugă drojdia care a fost amestecată cu zahărul și apa caldă. Se acoperă cu puțină făină de pe laturi.ri.
  • Se adaugă apa minerală, uleiul și sarea peste făina și se amestecă. Aluatul se răstoarnă pe masa presărată cu făină și se frământă până se desprinde de pe mâine. Se pune aluatul într-un vas, se acoperă cu folie alimentară și se lasa să dospească o oră.
  • După ce și-a dublat volumul se pune din nou aluatul pe masa presărată cu puțină făină. Se frământă puțin aluatul și i se da o forma de bagheta care se porționează în opt bucăți. Fiecare bucată de aluat se rotunjește cu mâna , ca o bila de aluat și se aseaza în tava în care s-a pus hârtie de copt, distanțate. Se acoperă cu un șervet și se lasă să dospească 30 minute.
  • După ce au crescut chiflele, se introduce tava în cuptor la 190° pentru 20 minute. După ce s-au copt se scot chiflele din cuptor pe un șervet.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating