Biscuiții se mărunțesc într-un chopper sau se dau pe răzătoare. Se pun într-un castron și se amestecă cu untul topit.
Se pune hârtie de copt pe fundul unei forme detașabile de tort pentru a fi mai ușor de scos cheesecake-ul din formă când s-a răcit. Se pun biscuiții amestecați cu untul și se tasează. Tava se pune în frigider până este gata crema.
Crema
Într-un pahar se pune gelatina la înmuiat în apă. Se lasă 5-10 minute apoi se încălzește pe baie de abur până se topește. Nu se lasă să fiarbă. Când s-a topit se ia de pe foc și se lasă să se răcească
Se pun într-un bol smântâna și crema de brânză, stevia și esența de vanilie. Cu un mixer se amestecă totul până devine o cremă consistentă. Se adaugă în fir subțire gelatina la temperatura camerei și se amestecă cu mixerul la viteză mică.
Se scoate tava din frigider și se pune din loc în loc zmeura. Cu grija se toarnă crema, se nivelează și se pune tava din nou în frigider pentru 30 minute. .
Intre timp se pregătește toppingul. Într-o cratiță se pun la fiert zmeura și apa. Se adaugă amidonul și se amestecă rapid să se dizolve, fară cocoloașe. Se oprește focul și se lasă să se răcească apoi se adaugă îndulcitorul.
Se scoate tava din frigider și se adaugă toppingul. Se nivelează cu o spatulă apoi se pune din nou la rece pentru câteva ore, de preferat peste noapte.
Înainte de servire se scoate din frigider și cu un cuțit subțire sau spatula se trece pe margini, prin interior pentru a desprinde cheesecake-ul de tavă. Cu grija se scoate inelul tăvii și folosind hârtia de copt se mută desertul pe un platou. Se decorează cu zmeură și frunze de mentă.