Se pun biscuiții într-un blender și se mărunțesc. Untul se topește și se amestecă cu biscuiții într-un castron. Într-o formă detașabilă de tort se pune hârtie de copt pe fundul acesteia. Se pun biscuiții în formă și se nivelează cu ajutorul unei linguri. Tava se pune în frigider.
Mousse
Gelatina se pune la înmuiat cu 100 ml de apă. Murele, zahărul și 30 ml de apă se pun într-o crăticioara să fiarbă până se topește zahărul. Apoi se trece totul printr-o sită. Piureul de mure se pune din nou la încălzit și în el se pune și gelatină. Nu trebuie să fiarbă, doar să se topească gelatina. Se lasă deoparte să se răcească.
Într-un bol se pune frișcă, ricotta și zahărul pudră. Se mixează foarte bine și se adaugă și iaurtul. Cu un tel se amestecă în compoziție piureul de mure răcit. Se scoate tava din frigider și în ea se adaugă compoziția cu ricotta. Se pune din nou la frigider pentru 2-3 ore.
Ganaș de ciocolată albă
Între timp se pregătește ganașul. Pe baie de abur se topește ciocolata împreună cu smântâna. Se lasă să se răcească la temperatura camerei, acoperit cu o folie alimentară. Apoi se întinde deasupra mousse-ului .
Jeleu de mure
Se pregătește jeleul de mure. Murele, zahărul și apa se pun pe foc să fiarbă. Se oprește focul și se adaugă plicul de tort-gelee. Se amestecă și se trece prin sită totul. Jeleul călduț se întinde peste ciocolata albă. Cheesecake-ul se ține la frigider câteva ore. Apoi se scoate din forma de tort și se pune pe un platou pentru servit. Datorită hârtiei de copt se poate mută foarte ușor. Pentru decor se folosesc câteva mure.