Go Back
cheescake cu dulce de leche

Cheesecake cu dulce de leche

Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour 15 minutes
Timp de racire 3 hours
Total Time 4 hours 45 minutes
Servings 8 porții

Equipment

  • Tavă detașabilă de tort 23 cm

Ingredients
  

Crusta

  • 400 g Biscuiți digestivi
  • 150 g Unt
  • 2 lg Cacao

Compoziția de brânză

  • 1 kg Cremă de brânză sau brânză de vaci pentru prăjituri
  • 5 Ouă
  • 35 g Amidon
  • 150 g Smântână dulce 30%grăsime
  • 250 g Zahăr
  • 1 lgt Esenta de vanilie

Decor

  • 1 conservă Dulce de leche
  • granule Sare

Instructions
 

Crusta

  • Se macină biscuiții într-un castron și se amestecă cu cele două linguri de cacao. Untul se topește si se amestecă cu biscuiții.
  • Se pune amestecul de biscuiți în tava de tort și se tasează cu un pahar. Se coace 15 min la 170° apoi se lasă să se răcească.

Compoziția de brânză

  • Într-un castron se amestecă crema de brânză cu zahărul, se adaugă ouăle pe rând apoi restul ingredientelor. Compoziția se toarnă în tava de tort, peste crusta de biscuiți și se pune în cuptor să se coacă o ora la 170°.
  • După ce s-a copt cheesecake-ul se lasă să se răcească în tavă apoi se întinde dulce de leche deasupra și se pune la frigider câteva ore să se răcească. Înainte de servire se scoate inelul formei de tort, se mută prăjitura pe un platou și se presară granule de sare.