Cheesecake cu dulce de leche
Cheesecake cu dulce de leche, prăjitură cu brânză pregătită la cuptor, decorată cu caramel din lapte condensat și granule de sare. Mai mult decat un simplu cheesecake. Savuros!
Ce este dulce de leche? Dulce de leche sau dulceață de lapte este un caramel obținut din lapte condensat. Se găsește în comerț dar poate fi pregătit și acasă. Metoda de obținere este foarte simplă dar necesită mult timp. Așa că este bine ca dulce de leche să se facă cu o zi sau chiar și mai multe înainte de a fi adăugat la un preparat.
De obicei eu pregătesc dulce de leche cu o zi înainte de al folosi foarte simplu. Iau o conservă de lapte condensat îndulcit, îi dau jos eticheta și o pun într-o oală înaltă. Torn apă în oală să acopăr conserva încă o dată înălțimea ei și o pun pe foc. Din momentul în care a început să fiarbă micșorez flacăra și las să fiarbă trei ore la foc mic. Dacă cumva apa scade și conserva nu mai este acoperită complet mai adaug apă caldă asfel încât în cele trei ore să fie tot timpul acoperită de apă .
După ce timpul a expirat sting focul și las conserva să se răcească în apă. Abia rece scot conserva din apă și o desfac înainte de a o folosi. Caramelul obținut astfel este după mine caramelul suprem și poate fi folosit pentru a decora sau umple prăjituri.
Am copt acest cheesecake cu dulce de leche mai întâi apoi am întins caramelul pe deasupra si am adăugat câteva granule de sare pentru o și mai mare savoare. S-au potrivit perfect! Caramelul sărat la acest cheesecake este fix ceea ce trebuie și nimeni nu se oprește doar să guste puțin cheesecake. Toți doresc să savureze o porție generoasă din această prăjitură.
Cheesecake cu dulce de leche
Equipment
- Tavă detașabilă de tort 23 cm
Ingredients
Crusta
- 400 g Biscuiți digestivi
- 150 g Unt
- 2 lg Cacao
Compoziția de brânză
- 1 kg Cremă de brânză sau brânză de vaci pentru prăjituri
- 5 Ouă
- 35 g Amidon
- 150 g Smântână dulce 30%grăsime
- 250 g Zahăr
- 1 lgt Esenta de vanilie
Decor
- 1 conservă Dulce de leche
- granule Sare
Instructions
Crusta
- Se macină biscuiții într-un castron și se amestecă cu cele două linguri de cacao. Untul se topește si se amestecă cu biscuiții.
- Se pune amestecul de biscuiți în tava de tort și se tasează cu un pahar. Se coace 15 min la 170° apoi se lasă să se răcească.
Compoziția de brânză
- Într-un castron se amestecă crema de brânză cu zahărul, se adaugă ouăle pe rând apoi restul ingredientelor. Compoziția se toarnă în tava de tort, peste crusta de biscuiți și se pune în cuptor să se coacă o ora la 170°.
- După ce s-a copt cheesecake-ul se lasă să se răcească în tavă apoi se întinde dulce de leche deasupra și se pune la frigider câteva ore să se răcească. Înainte de servire se scoate inelul formei de tort, se mută prăjitura pe un platou și se presară granule de sare.