Biscuiții se mărunțesc într-un chopper sau se pun într-o pungă și se bat cu un făcăleț :) Se pun într-un castron și se amestecă cu untul topit, dar nu fierbinte. Amestecul de biscuiți se pune într-o tavă detașabilă de tort pe fundul căreia s-a pus hârtie de copt. Se tasează foarte bine și se pune în frigider
Crema de banane
Gelatina se pune la înmuiat cu apă. După 10 minute când gelatina s-a înmuiat se pune smântâna la încălzit, dar să nu fiarbă.Se ia de pe foc și în ea se adaugă gelatina și se amestecă până la dizolvarea acesteia. Se lasă la răcit
Într-un castron se pune brânza proaspătă și se pasează cu ajutorul unui blender vertical. Se adaugă piureul de banane, zahărul și esența de vanilie. Peste compoziție se adaugă smântâna cu gelatina. Se scoate tava din frigider și se toarnă crema de banane peste crustă. Se pune din nou în frigider pentru 4-5 ore.
Glazura
Se topește pe baie de abur ciocolata ruptă în bucăți , împreună cu untul și laptele. După ce s-au topit complet se lasă la răcit la temperatura camerei. Când s-a răcit se toarnă peste cheesecake-ul scos din frigider și se mai lasă la frigider 6 ore. Înainte de servire se decorează cu fulgi de ciocolată.