Se pun albușurile într-un bol și se bat împreună cu zahărul până devin o bezea fermă. Se adaugă pe rând gălbenușurile și sarea. Cu un tel se încorporează treptat făina. Se pune hârtie de copt in tavă și se toarnă copozitia. Se nivelează și se pune la copt pentru10-15 minute la 180°.
După ce s-a copt blatul de pandișpan se lasă să se răcească. Apoi se desprinde de pe hârtia de copt și se decupează cu o formă de fursecuri 20 de fluturi.
Blat Red Velvet
Ouăle împreună cu zahărul și zahărul vanilinat se bat într-un bol cu ajutorul unui mixer până se albesc. Untul moale se amestecă cu uleiul și se toarnă în fir subțire peste ouă. Se adaugă iaurtul și bicarbonatul de sodiu amestecat cu oțet.
Făina se amestecă cu praful de copt, sarea și cacaua și se încorporează in compoziție. La final se adaugă colorantul alimentar roșu.
Se pune hârtie de copt într-o formă de chec. Pe fundul tăvii se pun patru linguri din compoziție. Fluturii lipiți unul de altul se pun în mijlocul tăvii de chec. Restul de compoziție se toarnă cu grijă de jur împrejurul coloanei de fluturi și deasupra.
Tava se pune la copt în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 25-30 minute. După ce s-a copt se scoate din tavă și se lasă să se răcească.
Crema de brânză
Smântână, crema de brânză și zahărul se bat cu mixerul foarte bine până devine o cremă legată, aerată.
Asamblare
Se decupează foarte puțin din partea de sus a checului, pe orizontală și se fărămițează pe o farfurie. Checul se pune pe un platou iar deasupra se întinde crema de brânză. Se presară firmiturile de blat și se așează căpșuni tăiate pe jumătate. Platoul se pune în frigider până în momentul servirii.