Go Back
chec cu dovleac copt

Chec cu dovleac copt

Prep Time 20 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 55 minutes
Servings 10 porții

Ingredients
  

  • 5 Ouă
  • 300 g Piure de dovleac
  • 80 g Ciocolată albă tocată marunt
  • 130 g Miez de nucă tocat
  • 100 g Zahăr
  • 80 g Ulei
  • 250 g Făină
  • 1 lgt Praf de copt
  • 1 lgt Esența de vanilie
  • 1 lgt Esența de lămaie
  • lgt Sare

Glazura

  • 160 g Ciocolată albă
  • 2 lg Ulei

Instructions
 

  • Într-un castron se bat ouăle cu zahărul folosind mixerul. Se adaugă uleiul apoi piureul de dovleac, sarea, 100 g miez de nucă tocat și esențele. Celelalte ingrediente cu excepția ciocolatei se amestecă și se adaugă în compoziția cu dovleac. Folosind o spatulă se încorporează și ciocolată.
  • Compoziția se toarnă într-o formă de chec în care s-a pus hârtie de copt. Se coace aproximativ 30 minute, până trece testul scobitorii. După ce s-a copt se scoate din tavă și se lasă să se răcească pe un grătar.

Glazura

  • Se toacă ciocolata albă mărunt și se pune să se topească împreună cu uleiul pe baie de abur. Ciocolata topită se toarnă desupra checului rece și se presară restul de miez de nuc ape deasupra.