chec cu dovleac copt

Chec cu dovleac copt

chec cu dovleac copt

Chec cu dovleac copt, un deosebit desert de toamnă plin de arome. Chec consistent cu miez de nucă , glazurat cu ciocolată albă.

Fără falsă modestie spun sus și tare că această rețetă de chec cu dovleac copt este una din cele mai reușite rețete pe care le-am făcut. Este un desert care are absolut tot ceea ce îi trebuie gust, textură, aromă, aspect și trebuie neapărat să îl încercați. Dovleacul placintar este vedeta acestui chec și este însoțit de miezul de nucă rumenit și ciocolata albă, împreună rezultând un desert delicios.

Cum am mai spus și în descrierea altor rețete cu dovleac de pe blog eu coc dovleacul din timp. Folosesc din el atât cât îmi trebuie în acel moment iar restul de dovleac, adică pulpa coaptă o pasez și o pun în pungi la congelator pentru alte rețete. Astfel îmi este mult mai ușor dar și rapid să pregătesc ceva cu dovleac atunci când doresc.

Am adăugat în această rețetă de chec miez de nucă pe care l-am rumenit puțin in tigaie, este mult mai aromat așa. Se poate face asta foarte simplu și ușor de oricine dorește. Se pune miezul de nuca într-o tigaie antiaderentă , fără ulei sau altă grăsime și se ține pe foc amestecând continuu un minut,două până se rumenește. Nu trebuie să se ardă doar să devină crocant. 

Acum nu rămâne decât să încercați acest desert aromat și delicios de toamna și să îmi spuneți ce părere aveți. Dacă nu va surâde acest desert pe site trebuie să găsiți o rețetă care să fie pe gustul vostru.

chec cu dovleac copt

Chec cu dovleac copt

Prep Time 20 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 55 minutes
Servings 10 porții

Ingredients
  

  • 5 Ouă
  • 300 g Piure de dovleac
  • 80 g Ciocolată albă tocată marunt
  • 130 g Miez de nucă tocat
  • 100 g Zahăr
  • 80 g Ulei
  • 250 g Făină
  • 1 lgt Praf de copt
  • 1 lgt Esența de vanilie
  • 1 lgt Esența de lămaie
  • lgt Sare

Glazura

  • 160 g Ciocolată albă
  • 2 lg Ulei

Instructions
 

  • Într-un castron se bat ouăle cu zahărul folosind mixerul. Se adaugă uleiul apoi piureul de dovleac, sarea, 100 g miez de nucă tocat și esențele. Celelalte ingrediente cu excepția ciocolatei se amestecă și se adaugă în compoziția cu dovleac. Folosind o spatulă se încorporează și ciocolată.
  • Compoziția se toarnă într-o formă de chec în care s-a pus hârtie de copt. Se coace aproximativ 30 minute, până trece testul scobitorii. După ce s-a copt se scoate din tavă și se lasă să se răcească pe un grătar.

Glazura

  • Se toacă ciocolata albă mărunt și se pune să se topească împreună cu uleiul pe baie de abur. Ciocolata topită se toarnă desupra checului rece și se presară restul de miez de nuc ape deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating