Go Back
chec aperitiv cu somon

Chec aperitiv cu somon afumat

Prep Time 20 minutes
Cook Time 23 minutes
Total Time 43 minutes

Ingredients
  

  • 3 Ouă
  • 100 g Somon afumat
  • 80 g Cașcaval
  • 30 g Ulei
  • un fir Ceapă verde
  • ½ Ardei kapia
  • 1 lgt Praf de copt
  • 70 g Făină
  • ½ lgt Sare
  • 10 g Unt pentru uns tava

Instructions
 

  • Albușurile se bat spumă tare cu mixerul.
  • Gălbenușurile se amestecă cu uleiul până se formează o maioneză. Ceapa verde, ardeiul, mărarul, cașcavalul și somonul se taie mărunt și se adaugă peste gălbenușuri. Se amestecă, apoi se adaugă făina, praful de copt și sarea.
  • Spuma de albușuri se încorporează treptat în compoziție cu o spatulă, amestecând ușor de jos în sus. Se toarnă amestecul într-o tavă unsă cu unt și se pune la copt 23 minute la 180°.
  • După ce trece testul scobitorii, se scoate tava din cuptor, se lasă 2-3 minute să se răcească, apoi se răstoarnă checul pe un grătar și se lasă să se răcească complet.