
Chec aperitiv cu somon afumat, o rețetă foarte simplă pentru un preparat atât de savuros. Aperitiv gustos, ușor de pregătit.
Un chec aperitiv cu somon afumat vom avea printre preparate la masa de Craciun. Este o rețetă foarte simplă în care se amestecă câteva ingrediente rezultând un chec pufos și foarte gustos. Somonul afumat și mărarul fac treabă buna împreună! Eu am copt checul într-o formă mică de chec, jumătate față de cea obișnuită. Cine nu are o astfel de formă poate dubla cantitățile, pentru o formă mare, normală. Nu este absolut deloc greșit nici daca se folosește orice alta formă de copt, doar să fie ajustate cantitățile ingredientelor.
Voi cum stați cu sortarea rețetelor pentru masa de Crăciun? Eu, de exemplu, nu îmi doresc să stau zile întregi în bucătărie pentru multă mâncare pe care nu o vom manca. Am ales câteva rețete simple pentru care nu îmi voi pierde mult timp să le prepar. Este mult mai important să îmi petrec timpul alături soțul meu și de fetele noastre care vor veni acasă de sărbători. Astfel, preparatele care se fac ușor și în scurt timp vor fi pe masa noastră de Crăciun. Eu mi-am făcut o lista scurtă cu câteva preparate printre care și acest chec.
Nu uitați, dacă doriți alte rețete delicioase le puteți găsi la o simplă căutare pe blog. Sunt multe rețete ușoare, pe care le puteți pregăti pentru cei dragi.

Chec aperitiv cu somon afumat
Ingredients
- 3 Ouă
- 100 g Somon afumat
- 80 g Cașcaval
- 30 g Ulei
- un fir Ceapă verde
- ½ Ardei kapia
- 1 lgt Praf de copt
- 70 g Făină
- ½ lgt Sare
- 10 g Unt pentru uns tava
Instructions
- Albușurile se bat spumă tare cu mixerul.
- Gălbenușurile se amestecă cu uleiul până se formează o maioneză. Ceapa verde, ardeiul, mărarul, cașcavalul și somonul se taie mărunt și se adaugă peste gălbenușuri. Se amestecă, apoi se adaugă făina, praful de copt și sarea.
- Spuma de albușuri se încorporează treptat în compoziție cu o spatulă, amestecând ușor de jos în sus. Se toarnă amestecul într-o tavă unsă cu unt și se pune la copt 23 minute la 180°.
- După ce trece testul scobitorii, se scoate tava din cuptor, se lasă 2-3 minute să se răcească, apoi se răstoarnă checul pe un grătar și se lasă să se răcească complet.