Go Back
macaroane branza

Budincă de macaroane cu brânză

Prep Time 20 minutes
Cook Time 25 minutes
Servings 4 porţii

Equipment

  • Cratita

Ingredients
  

  • 5 Ouă
  • 500 g Macaroane
  • 200 g Brânză telemea
  • 300 g Brânză dulce proaspătă
  • 250 g Zahăr
  • 25 ml Apă
  • 1 plic Zahăr vanilinat
  • 1 lgt Sare

Instructions
 

  • În cratița în care se va coace budinca se pun 200 g de zahăr și apă. Se pune cratița pe aragaz la foc mic să se topească zahărul. Nu se amestecă în ea, doar se mișcă de cratiță din când în când.
  • Zahărul se poate arde foarte ușor, deci trebuie puțină atenție până capătă o culoare frumoasă de caramel. Când zahărul s-a topit complet și caramelul format este fluid, se ia cratița de pe foc. Cu grijă se răsucește astfel încât caramelul să îmbrace pereții cratiței, Apoi se lasă la răcit.
  • Se pune o oală cu apă și sare la fiert. Aragazul se încălzește la 190°. Se pun macaroanele să fiarbă în apă clocotită . Trebuie să fiarbă mai puțin cu trei minute decât scrie pe ambalaj. Oricum se vor mai găti și în cuptor. După ce s-au fiert macaroanele se scurg și se clătesc cu apă rece.
  • Între timp într-un castron se bat ouăle, zahărul și zahărul vanilinat cu o furculiță. Se adaugă ambele tipuri de brânză după ce au fost mărunțite și ele. Peste compoziția formată se adaugă macaroanele scurse. Se amestecă totul și se pune în cratiță pentru cuptor. Se coace până se rumenește ușor deasupra .