Budincă de macaroane cu brânză

Budincă de macaroane cu brânză
macaroane branza

Această rețetă de budincă de macaroane cu brânză poate fi trecută în categoria desert mai mult decât fel de mâncare. Este o rețetă rapidă și simplă, iar dacă este răsturnată pe un platou budinca seamănă cu un tort.

De obicei nu o pun pe platou ,o las în cratița în care am copto. Așa se formează pe fundul cratitei un sirop de zahăr ars care este absolut delicios. Acum am vrut să va arăt ce culoare frumoasă are budinca de macaroane cu brânză și de aceea am făcut pozele pe platou.

Puteți folosi numai brânză telemea sau numai brânză dulce depinde cum vă place. Mie îmi place să combin brânza telemea care este puțin sărată cu brânză proaspătă dulce. Zahăr nu pun prea mult în compoziție pentru că are destul caramelul.

macaroane branza

Budincă de macaroane cu brânză

Prep Time 20 minutes
Cook Time 25 minutes
Servings 4 porţii

Equipment

  • Cratita

Ingredients
  

  • 5 Ouă
  • 500 g Macaroane
  • 200 g Brânză telemea
  • 300 g Brânză dulce proaspătă
  • 250 g Zahăr
  • 25 ml Apă
  • 1 plic Zahăr vanilinat
  • 1 lgt Sare

Instructions
 

  • În cratița în care se va coace budinca se pun 200 g de zahăr și apă. Se pune cratița pe aragaz la foc mic să se topească zahărul. Nu se amestecă în ea, doar se mișcă de cratiță din când în când.
  • Zahărul se poate arde foarte ușor, deci trebuie puțină atenție până capătă o culoare frumoasă de caramel. Când zahărul s-a topit complet și caramelul format este fluid, se ia cratița de pe foc. Cu grijă se răsucește astfel încât caramelul să îmbrace pereții cratiței, Apoi se lasă la răcit.
  • Se pune o oală cu apă și sare la fiert. Aragazul se încălzește la 190°. Se pun macaroanele să fiarbă în apă clocotită . Trebuie să fiarbă mai puțin cu trei minute decât scrie pe ambalaj. Oricum se vor mai găti și în cuptor. După ce s-au fiert macaroanele se scurg și se clătesc cu apă rece.
  • Între timp într-un castron se bat ouăle, zahărul și zahărul vanilinat cu o furculiță. Se adaugă ambele tipuri de brânză după ce au fost mărunțite și ele. Peste compoziția formată se adaugă macaroanele scurse. Se amestecă totul și se pune în cratiță pentru cuptor. Se coace până se rumenește ușor deasupra .


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating