Go Back
briose zmeura si ciocolata mica

Brioșe cu ciocolată și zmeură

Prep Time 20 minutes
Cook Time 40 minutes
Servings 24 bucăți

Equipment

  • Mixer
  • Tavă pentru brioşe

Ingredients
  

  • 4 Ouă
  • 250 g Făină
  • 65 g Unt
  • 65 g Ciocolată 50% cacao
  • 30 ml Cafea preparată
  • 180 g Zahăr
  • 60 ml Apă
  • 35 g Cacao
  • 130 ml Lapte
  • 120 ml Ulei
  • 7 g Praf de copt
  • 1 lgt Bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt Esență de vanilie
  • 1 plic Zahăr vanilinat
  • Zmeură

Instructions
 

  • Ciocolata, untul, cafeaua preparată, zahărul și apă se pun într-un castron pe baie de abur amestecând încontinuu până se topesc. Se ia de pe foc și se adaugă laptele și uleiul. Apoi se încorporează ouăle unul câte unul.
  • În alt castron se amestecă făina, cacaoa, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Acestea se adaugă peste compoziția de ciocolată. Se adaugă și esențele de vanilie și de cafea.
  • Hârtiuțele decupate se pun în tava pentru brioșe . Cu o lingură pentru înghețată se ia din compoziție și se pune în forme. Vor ieși două tăvi a câte 12 brioșe.
  • Tava se pune în cuptorul încins în prealabil la 170°. După zece minute se scoate tava din cuptor și în mijocul fiecărei brioșe se pune câte o zmeură. Dacă zmeura este de la congelator se lasă la dezegheţat, se scurge de sucul lăsat și apoi se pune în mijlocul fiecărei brioșe.
  • Se pune tava înapoi în cuptor și se mai coace zece minute sau până trece testul scobitorii. Când se răcesc se pot pudra cu zahăr pudră dacă se dorește.