Go Back
biscuiti bradut

Biscuiți brăduț

Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
timp racire aluat 1 hour
Total Time 1 hour 30 minutes
Servings 3 tăvi

Ingredients
  

  • 1 Ou
  • 2 lgt Amoniac
  • 1 lg Lapte
  • 140 g Unt 80% grăsime
  • 130 g Zahăr
  • 350 g Făină
  • 1 lgt Esență de vanilie
  • Coajă rasă de la o lamaie
  • 1 lgt Sirop trandafiri
  • Sprinkles

Instructions
 

  • Se amestecă foarte bine untul și zahărul cu mixerul. Se adaugă oul, coaja de lămâie și esența de vanilie.
  • Amoniacul se dizolvă în lapte și se adaugă în compoziție urmat de făină. Se formează un aluat care se înfășoară în folie alimentară și se pune in frigider pentru o oră.
  • După ce s-a răcit aluatul se scoate din frigider se împarte în două iar fiecare parte de aluat se întinde pe masa presărată cu făină într-o foaie cu grosimea de aproximativ 3 mm.
  • Cu o formă de tăiat brăduț se taie biscuiții și se așează în tavă în care s-a pus hârtie de copt. Ies trei tavi de biscuiți care se coc pe rând 5-6 minute la 170°.
  • După ce s-au copt, biscuiții se scot din cuptor, se lasă să se răcească apoi se decorează cu sirop de trandafiri și sprinkles.