
Încep șirul postărilor pentru sărbătorile de iarnă cu un desert foarte simplu de pregătit și de ornat, frăgezii biscuiți brăduț. Biscuiți ce pot fi pregătiți împreună cu copii și pot fi dăruiți persoanelor dragi.
Rețeta acestor biscuiți brăduț este foarte simplă și ușor de pregătit din doar câteva ingrediente iar decorul poate fi făcut după imaginația fiecăruia. Eu am ales să îi decorez foarte simplu și m-am folosit de o pensula mică cu care am trasat o linie de sirop de trandafiri pe verticală fiecărui brăduț. Peste sirop am presărat mici bombonele colorate, sprinkles și am așezat brăduții unul lângă altul pe o tavă mare, la rece, să se usuce.
În lipsa siropului de trandafiri pentru a decora acești biscuiți se mai poate folosi ciocolată albă sau cu lapte care a fost mai întâi topită sau glazură regală. Glazura regală am folosit-o anul trecut la decorarea figurinelor de turtă dulce de casă iar rețeta o găsiți pe blog alături de alte rețete pe care le puteți pregăti de sărbători.

Biscuiți brăduț
Ingredients
- 1 Ou
- 2 lgt Amoniac
- 1 lg Lapte
- 140 g Unt 80% grăsime
- 130 g Zahăr
- 350 g Făină
- 1 lgt Esență de vanilie
- Coajă rasă de la o lamaie
- 1 lgt Sirop trandafiri
- Sprinkles
Instructions
- Se amestecă foarte bine untul și zahărul cu mixerul. Se adaugă oul, coaja de lămâie și esența de vanilie.
- Amoniacul se dizolvă în lapte și se adaugă în compoziție urmat de făină. Se formează un aluat care se înfășoară în folie alimentară și se pune in frigider pentru o oră.
- După ce s-a răcit aluatul se scoate din frigider se împarte în două iar fiecare parte de aluat se întinde pe masa presărată cu făină într-o foaie cu grosimea de aproximativ 3 mm.
- Cu o formă de tăiat brăduț se taie biscuiții și se așează în tavă în care s-a pus hârtie de copt. Ies trei tavi de biscuiți care se coc pe rând 5-6 minute la 170°.
- După ce s-au copt, biscuiții se scot din cuptor, se lasă să se răcească apoi se decorează cu sirop de trandafiri și sprinkles.