Într-un castron se pune făina și se amestecă cu praful de sare. Untul rece de la frigider se taie cubulețe și se amestecă manual cu făina. Se adaugă gălbenușul amestecat cu cele două linguri de apă. Se amestecă rapid totul formând un aluat care se înfășoară in folie alimentară și se pune in frigider pentru15-20 min.
Se pune pe masă hârtie de copt cât diametrul tăvii. Aluatul se întinde cu sucitorul pe hârtia de copt într-o formă rotundă. Apoi se mută hârtia de copt cu aluatul în tavă și se umple.
Umplutura
Căpșunele se spală, se curată de codițe și se taie pe jumătate sau pe sfert, depinde de mărimea lor. Se pun într-un castron și se amestecă cu restul ingredientelor.
Asamblare
Pisciturile se fărămițează peste aluat. Umplutura de căpșuni se pune în mijlocul aluatului, peste firmiturile de pișcoturi, lăsând o margine de trei cm. de jur împrejur neacoperită. Se împachetează marginile peste umplutură și se ung cu gălbenuș amestecat cu lapte. Se presară zahăr brun și se pune la copt 35 minute la 180°. După ce s-a rumenit se scoate tava din cuptor, se lasă să se răcească apoi se feliază.