Go Back

Tartă rustică cu căpșuni

Prep Time 30 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 1 hour 5 minutes
Servings 4 porții

Ingredients
  

Crusta

  • 300 g Făină
  • 150 g Unt rece
  • 1 Gălbenuș de ou
  • 2 lg Apă
  • 1 praf Sare

Umplutura

  • 300 g Căpșuni
  • 2 lg Zahăr brun
  • 1 plic Zahăr vanilinat
  • 1 lg Amidon de porumb
  • 1 lgt Suc de lămâie
  • 35 g Pișcoturi Savoiardi 4 bucăți

Pentru uns

  • 1 Gălbenuș de ou
  • 1 lgt Lapte
  • 1 lgt Zahăr brun

Instructions
 

Crusta

  • Într-un castron se pune făina și se amestecă cu praful de sare. Untul rece de la frigider se taie cubulețe și se amestecă manual cu făina. Se adaugă gălbenușul amestecat cu cele două linguri de apă. Se amestecă rapid totul formând un aluat care se înfășoară in folie alimentară și se pune in frigider pentru15-20 min.
  • Se pune pe masă hârtie de copt cât diametrul tăvii. Aluatul se întinde cu sucitorul pe hârtia de copt într-o formă rotundă. Apoi se mută hârtia de copt cu aluatul în tavă și se umple.

Umplutura

  • Căpșunele se spală, se curată de codițe și se taie pe jumătate sau pe sfert, depinde de mărimea lor. Se pun într-un castron și se amestecă cu restul ingredientelor.

Asamblare

  • Pisciturile se fărămițează peste aluat. Umplutura de căpșuni se pune în mijlocul aluatului, peste firmiturile de pișcoturi, lăsând o margine de trei cm. de jur împrejur neacoperită. Se împachetează marginile peste umplutură și se ung cu gălbenuș amestecat cu lapte. Se presară zahăr brun și se pune la copt 35 minute la 180°. După ce s-a rumenit se scoate tava din cuptor, se lasă să se răcească apoi se feliază.