Într-un bol se pun ouăle cu praful de sare şi se bat cu mixerul. Se adaugă zahărul şi se continuă până devine o spumă albicioasă aerată şi până când se topeşte zahărul.
Se lasă mixerul deoparte şi se continuă cu un tel amestecarea făinei. După ce am încorporat făina treptat, cu mişcari de sus în jos se adaugă untul topit şi răcit la temperatura camerei.
Se pune hârtie de copt într-o tavă dreptunghiulară peste care se toarnă compoziţia. Se introduce tava în cuptorul încins la 170° până se rumeneşte foarte puţin şi blatul se retrage de pe margini. Nu trebuie copt prea mult! Depinde de puterea fiecărui cuptor.
După ce s-a copt se răstoarnă blatul pe masă, peste altă foaie de copt la dimensiunea tăvii pe care am presărat-o cu zahăr pudră. Se trage hârtia care a fost pe fundul tăvii şi se rulează strâns cu cealaltă foaie de copt. Se lasă la răcit.
Crema
Într-un bol se amestecă frişca lichidă cu mascarpone, zahărul pudră şi esenţa de vanilie. Se amestecă bine cu mixerul până capătă consistenţă. Tăiem si căpşunele cubuleţe şi le lăsăm pe o farfurie.
Asamblare
Dupa ce s-a răcit rulada, o desfacem cu grijă şi o ungem cu cremă de mascarpone. Peste adăugăm căpşunele tăiate şi rulăm cu grijă.
Topim la bain-marie ciocolata împreună cu untul, apoi o punem într-o pungă şi decorăm rulada, adăugând peste aceasta căpşuna tăiată felii.