Go Back
cupcakes cu piure de dovleac

Cupcakes cu dovleac și cremă de brânză

Prep Time 20 minutes
Cook Time 20 minutes
Servings 18 porţii

Equipment

  • Mixer
  • Hârtiuțe pentru brioșe
  • Tavă pentru brioşe

Ingredients
  

Briose

  • 4 Ouă
  • 60 g Zahăr muscovado
  • 55 g Zahăr tos
  • 125 ml Ulei
  • 200 g Făină
  • 335 g Piure de dovleac
  • ½ lgt Scorțișoară
  • 1 lgt Esență de vanilie
  • 2 lgt Praf de copt
  • 1 lgt Bicarbonat de sodiu
  • ¾ lgt Sare

Crema

  • 250 g Unt
  • 200 g Cremă de brânză
  • 60 g Zahăr pudră

Instructions
 

Briose

  • Se încinge cuptorul la 170°. Într-un bol se pun ouăle și sarea și se mixează la viteză mare. Cele două tipuri de zahăr se amestecă și se pun treptat peste ouă .Se continuă mixarea până nu se mai simte zahărul. Apoi se adaugă uleiul, scorțișoara, esența de vanilie și praful de copt împreună cu bicarbonatul.
  • Piureul de dovleac se încorporează în compoziție amestecând cu o spatulă. La final se pune făina treptat amestecând de jos în sus. Compoziția se toarnă în tava de brioșe în care s-au pus hartiutele în fiecare scobitură a tăvii. Se coc până se rumenesc ușor sau trec testul scobitorii, aproximativ 20 de minute.

Crema

  • Untul lăsat la temperatura camerei se pune într-un bol și se mixează cu zahărul până devine că o spumă. Crema de brânză care trebuie să aibă aceeași temperatură cu untul se omogenizează într-un castron. Se ia din ea câte o lingură și se adaugă untului amestecând la viteză mică până se încorporează toată. Cu această crema se decorează brioșele.