Go Back
crumble cu caise si cirese intreg

Crumble cu cireșe și caise

Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Servings 8 porţii

Ingredients
  

Crusta

  • 200 g Făină
  • 100 g Zahăr brun
  • 100 g Unt
  • 1 plic Zahăr vanilinat
  • 1 praf Sare

Pentru fructe

  • 1 kg Cireșe fara samburi
  • 500 g Caise fara samburi
  • 1 Banană
  • 60 g Zahăr brun
  • 35 g Amidon de porumb
  • 1 plic Zahăr vanilinat

Instructions
 

  • Într-un castron se pun cireșele, caisele și banana feliată. Se adaugă zahărul, amidonul și zahărul vanilinat. Totul se amestecă și se pune într-o tavă în care se va coace crumble-ul.
  • În alt castron se amestecă ingredientele pentru crustă fără a insista prea mult. Compoziția trebuie să fie nisipoasă, ca niște firmituri. Aceasta se presară pe deasupra fără a apasă.
  • Tava se pune în cuptorul încins în prealabil la 190°. Se coace în jur de 30 de minute, depinde de cuptor.