Go Back
cheesecake cu piersici si caise

Cheesecake cu piersici şi caise

5 from 1 vote
Prep Time 1 hour
Cook Time 10 hours
Servings 8 portii

Equipment

  • Mixer/Blender vertical
  • Tava cu fund detasabil
  • Sita

Ingredients
  

Blat

  • 400 g Biscuiţi digestivi
  • 150 g Unt topit

Crema

  • 600 g Ricotta (cremă de brânză)
  • 500 ml Smântână pentru frişcă (friscă lichidă)
  • 150 g Zahăr pudră
  • 100 ml Apă rece
  • 100 ml Lapte fierbinte
  • 20 g Gelatină
  • Esenţă de vanilie sau două plicuri de zahăr vanilat

Jeleu de piersici

  • 400 g Piersici fără samburi
  • 10 g Gelatină
  • 3 lg Zahăr
  • 50 ml Apă rece

Pentru decor

  • Caise
  • Piersici

Instructions
 

  • Începem cu gelatina pentru cremă, pe care o punem la înmuiat într-un pahar cu apă rece. În alt pahar punem la înmuiat gelatina pentru jeleu, tot în apă rece.
  • Mărunţim biscuitii în care încorporăm untul topit. Amestecăm şi tapetăm fundul unei tăvi detaşabile de tort. Punem tava la frigider cât pregătim crema.
  • Gelatina se scurge de apă şi se pune peste laptele fierbinte. Ricotta se omogenizează cu mixerul şi se amestecă cu smântâna, zahărul, esenţa de vanilie şi laptele cu gelatină.
  • Se scoate tava de la frigider şi se tapetează pereţii tăvii cu felii de caise. Dupa se adaugă crema de ricotta amestecată anterior. Se pune iar la frigider pentru 2-3 ore.
  • Facem jeleul între timp. Punem pe foc, într-o cratiţă piersicile tăiate cu zahărul şi se fierbe până când se topeşte zahărul. Luăm de pe foc şi cu un blender vertical zdrobim amestecul, apoi îl trecem prin sită.
  • Punem înapoi pe foc piureul de piersici şi când s-a înfierbântat punem gelatina pentru jeleu. Oprim focul, nu trebuie sa fiarbă. Se amestecă până la omogenizare şi se lasă să se racească la temperatura camerei.
  • Când crema de ricotta s-a întărit, turnăm jeleul de piersici (care a fost lăsat la temperatura camerei), îl uniformizăm şi îl punem din nou la rece. De preferat se lasă la frigider peste noapte.
  • În ziua următoare (de preferat), cu un cuţit cu lama foarte subţire încercăm să desprindem blatul pe interior.
  • Dintr-o piersică se taie felii subţiri pe care le crestăm într-o parte şi se decorează cheesecake-ul.