Se sparg ouăle într-un bol. Se adaugă zahărul și se mixează până ce acesta nu se mai simte. Se adaugă untul de arahide apoi ingredientele uscate.
Se toarnă compoziția într-o tavă detașabilă de tort în care s-a pus hârtie de copt. Se pune la copt la 170° pentru 20 minute. După ce s-a copt se răstoarnă blatul pe un grătar și se lasă să se răcească.
Mousse de caise
Gelatina se pune la hidratat în 100 g apă.
Caisele fără samburi, desfăcute în jumătăți se pun într-un vas pe foc împreună cu cele două linguri de apă și 50g zahăr. După ce caisele s-au înmuiat și zahărul nu se mai simte se ia vasul de pe foc și se pasează caisele cu blenderul.
Se adaugă gelatina în piureul de caise și se pune din nou vasul pe foc cât să se infierbate piureul dar nu să fiarbă. Se lasă să se răcească până ajunge la temperatura camerei.
Într-un bol se bate frișca lichidă împreună cu 100g zahăr pudră. Peste frișca bătută se adaugă piureul de caise și se amestecă.
Asamblare
Se așează inelul formei de copt pe un platou iar în interior se așează blatul tortului. Se pune de jur împrejur folie de acetat dacă avem dar se poate și fără. Peste blat se toarnă mousse-ul de caise și se pune apoi la frigider pentru 4-5 ore. După acest timp se adaugă gemul de caise și se mai lasă la rece o oră.
Înainte de servire se scoate platoul cu tortul din frigider. Se scoate inelul formei de tort apoi folia de acetat. Dacă nu s-a folosit folie se desprind marginile tortului de formă folosind o spatulă. Se decorează cu caise.