Go Back
banana bread cu ciocolata

Banana bread cu ciocolată

Prep Time 20 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour 10 minutes
Servings 10 felii

Equipment

  • Tava de chec

Ingredients
  

  • 3 Banane
  • 4 Ouă
  • 30 g Zahăr brun
  • 50 g Zahăr alb
  • 80 g Iaurt gras
  • 125 g Unt 80% grăsime
  • 130 g Chips de ciocolată
  • 280 g Făină
  • ½ lgt Scorțișoară
  • ½ lgt Nucșoară
  • 1 lgt Praf de copt
  • ½ lgt Bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt Esență de vanilie

Instructions
 

  • Se bate untul cu mixerul într-un castron împreună cu cele două tipuri de zahăr. Se adaugă ouăle pe rând.
  • Bananele se decojesc și se pisează într-un castron cu o furculiță. Piureul obținut se adaugă în compoziția cu unt. Se adaugă iaurtul și esența de vanilie.
  • Făina, condimentele, praful de copt și bicarbonatul se amestecă apoi se cern cu o sită și se încorporează in compoziție. Se adaugă 100 g chips-uri de ciocolată.
  • Compoziția se toarnă într-o tavă de chec în care s-a pus hârtie de copt, se presară restul de ciocolată și se pune la copt în cuptorul încălzit în prealabil. Se coace aproximativ 50 minute la 170°.
  • După ce a trecut testul scobitorii se scoate tava din cuptor. Prăjitura se scoate din tavă cu hârtia de copt și se lasă să se răcească pe un grătar. Se feliază rece.