Go Back
supa crema de legume

Supă cremă de legume

Prep Time 20 mins
Cook Time 30 mins
Total Time 50 mins
Servings 6 portii

Equipment

  • Blender

Ingredients
  

  • 1 Ceapă
  • 2 Ardei grași roșii
  • 2 rădăcini Păstârnac
  • 3 Morcovi
  • 4 Cartofi mari
  • 2 lg Ulei de măsline
  • 2 lg Smântână 30% grăsime
  • 1 lgt Sare
  • ½ lgt Piper
  • 1,200 kg Apă
  • Crutoane

Instructions
 

  • Toate legumele se curăță de coajă, se spală și se taie în bucăți potrivite.
  • Se încălzește uleiul într-o oală încăpătoare , se adaugă ceapa, se amestecă puțin cu lingura prin uleiul încins apoi se adaugă legumele tăiate. Se toarnă apă, se acoperă oala cu un capac și se lasă să fiarbă la foc mediu.
  • Când au fiert legumele se ia oala de pe foc și se scoate o parte din supa în care au fiert într-o cană. Se pasează legumele direct în oală cu un blender vertical. Se adaugă smântână, supa oprită, sarea și piperul.
  • Se servește fierbine cu crutoane presărate pe fiecare porție.