Go Back

Tagliatelle cu chifteluțe

Prep Time 30 mins
Cook Time 30 mins
Total Time 1 hr
Servings 4 porții

Ingredients
  

Chiftelute

  • 300 g Carne tocată amestec sau de vita
  • 1 Ou
  • ½ lgt Sare
  • lgt Piper
  • 1.200 kg Apă
  • 1 lg Sare

Paste

  • 500 g Tagliatelle
  • 3 kg Apă
  • 1 lg Sare

Sos

  • 1 Ceapă
  • 1 catel Usturoi
  • 20 g Ulei de măsline
  • 120 g Mascarpone
  • 200 g Smântână pentru gătit
  • 150 g Parmezan ras
  • 50 g Cașcaval ras
  • ¼ lgt Nucșoară
  • 1 lgt Sare
  • lgt Piper
  • 1 lgt Pătrunjel tocat

Instructions
 

Chifteluțe

  • Într-un castron se pune carnea tocată și se amestecă cu oul, sarea și piperul. Cu mâna umedă se formează chifteluțe rotunde și se așează pe o farfurie.
  • Apa se pune la fiert cu sarea și când clocotește se dă focul la mic și se adaugă pe rând chifteluțele. Se lasă să fiarbă 15 minute.

Paste

  • Apa se pune la fiert cu sarea și când clocotește se adaugă paștele . Se fierb conform instructionilor de pe pachet.

Sos

  • Ceapă și usturoiul se toacă mărunt și se călesc în ulei. Într-un castron se amestecă smântana cu mascarpone, parmezan, cașcaval, nucșoară, sare și piper. Totul se adaugă peste ceapă călită. Se amestecă și se lasă să dea câteva clocote la foc mic.
  • Se adaugă în sos chifteluțele scose din apa în care au fiert cu o spumieră.

Asamblare

  • Într-un castron pentru servit se pun pastele scurse din apa în care au fiert. Se adaugă sosul cu chifteluțele și se amestecă astfel încât sosul să acopere pastele. Se presară pătrunjel pe deasupra.