Go Back
negresa cu banane

Negresă cu banane

Prep Time 15 mins
Cook Time 30 mins
Servings 10 porții

Equipment

  • Mixer
  • Tavă detașabilă patrata

Ingredients
  

Blat

  • 4 Ouă
  • 4 Banane mari 520g piure de banane
  • 35 g Zahăr
  • 110 ml Ulei
  • 30 g Cacao
  • 60 g Nucă măcinată
  • 60 g Făină
  • 2 lgt Esentă de vanilie
  • lgt Sare

Glazura

  • 100 g Ciocolată cu lapte

Decor

  • 30 g Fistic tocat

Instructions
 

Blat

  • Se separă ouăle. Albușurile și zahărul se bat spumă tare. Gălbenușurile, sarea și esența de vanilie se amestecă cu uleiul. Se adaugă bananele pasate cu o furculiță.
  • Cacaua se amestecă cu nuca măcinată și făina și se adaugă în compoziția de gălbenușuri. Cu o spatulă se încorporează albușurile bătute. Compoziția se pune într-o tavă în care s-a pus hârtie de copt și se pune la copt în cuptorul încălzit în prealabil. Se coace 30 de minute la 170°. După ce s-a copt se lasă să se răcească.

Glazura

  • Ciocolata se rupe bucăți și se topește pe baie de abur. După ce s-a topit se pune într-un pos sau într-o pungă care se taie într-un capăt.

Asamblare

  • Blatul se pune pe un platou și se porționează. Se ornează cu ciocolată topită peste care se presară fistic tocat. Se pune în frigider până în momentul servirii.