Go Back
tarta cu piept de pui

Tartă cu piept de pui și cașcaval

Prep Time 20 minutes
Cook Time 25 minutes
Servings 6 porții

Equipment

  • Tava pentru tarta

Ingredients
  

  • 400 g Aluat de foietaj
  • 350 g Piept de pui
  • 180 g Smântână grasă 30% grăsime
  • 100 g Cheddar dat pe răzatoare
  • 100 g Cașcaval dat pe răzatoare
  • 4 Ouă
  • 1 Ceapă
  • 1 Ardei roșu
  • 1 Ardei galben
  • ¼ lgt Piper
  • ¼ lgt Fulgi chili
  • ½ lgt Sare
  • 2 lg Ulei

Instructions
 

  • Se taie pieptul de pui în bucățele mici și se pune la călit într-o tigaie cu o lingură de ulei până scade toată apa și se rumenește. Se scoate din tigaie pe o farfurie. Ardeii și ceapa se toacă mărunt și se pun la călit cu o lingură de ulei în aceeași tigaie în care s-a călit puiul.
  • Se încălzește cuptorul la 180° în timp ce se pregătește tarta pentru copt. Într-un castron se pun ouăle întregi, smântâna, condimentele, cheddarul și se amestecă. Aluatul de foietaj se scoate din pachet și se pune în tava de tartă astfel încât să îmbrace și pereții tăvii. Pieptul de pui se pune peste foietaj, se toarnă amestecul de smântână și pe deasupra se presară cașcaval.
  • Tava se pune în cuptor la copt pentru 25 min. până se rumenește. Când s-a copt se scoate tarta din cuptor și se porționează după ce s-a răcit complet.