Go Back
prajitura dutza cu nuca

Prăjitura Dutza cu nucă și gem de caise

Prep Time 15 minutes
Cook Time 35 minutes
Servings 16 porții

Ingredients
  

  • 4 Ouă
  • 170 g Zahăr
  • 160 ml Lapte
  • 200 g Unt
  • 240 g Făină
  • 75 g Nucă măcinată
  • 400 g Gem de caise
  • Coaja rasă de la o lămâie
  • Sucul de la o lămâie
  • 1 plic Praf de copt
  • 1 lgt Esență de vanilie
  • 1 praf Sare

Instructions
 

  • Se preîncălzește cuptorul la 170°. Untul, lăsat la temperatura camerei se pune într-un bol și se mixează cu zahărul.
  • Se adugă pe rând ouăle. După ce au fost încorporate se adugă laptele, esența de vanilie, coaja și sucul de la o lămâie iar la urmă făina.
  • Se pune hârtie de copt într-o tavă și se toarnă jumătate din compoziție. Se coace 5 minute apoi se scoate și se pune gemul de caise peste care se toarnă restul de compoziție.
  • Pe desupra se presară nuca măcinată. Tava se pune din nou la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. După ce s-a copt prăjitura se lasă la răcit apoi se porționează.