Go Back
cupcakes de craciun cu ciocolata

Cupcakes de Crăciun cu ciocolată

Prep Time 1 hour
Cook Time 1 hour
Servings 20 bucăți

Equipment

  • 20 Hârtiuțe pentru brioșe
  • 1 Tavă pentru brioşe
  • Mixer

Ingredients
  

  • 3 Ouă
  • 200 g Ciocolată 30% cacao
  • 70 g Unt 80% grăsime
  • 120 g Zahăr
  • 20 g Cacao
  • 120 g Iaurt grecesc
  • 150 g Făină
  • 100 g Cireșe confiate
  • 1 lgt Esență de vanilie
  • ¼ lgt Sare

Cremă

  • 200 g Smântână pentru frișcă (frișcă lichidă)
  • 250 g Mascarpone
  • 60 g Zahăr pudră
  • 1 lgt Esență de vanilie

Decor

  • 2 lg Sprinkles

Instructions
 

  • Ciocolata ruptă în bucăți se pune într-un vas împreună cu zahărul, untul și cacaua și se topesc pe baie de abur. Se lasă să se răcească puțin apoi se pune într-un castron și se încorporează ouăle pe rând. Se adaugă iaurtul, sarea, esența de vanilie apoi făina și praful de copt.
  • Se așează în tavă hârtiuțele pentru brioșe și se pune cu o lingură de înghețată din compoziție. Să fie hârtiuțele pline pe trei sferturi. Se adaugă câte o cireașa în fiecare și se pune tava în cuptorul încins în prealabil. Se coc brioșele 20 minute la 180°.
  • După ce s-au copt se scot din tavă și se apun alte hartiute pentru restul de compoziție. Toate brioșele se lasă să se răcească înainte de a fi decorate.

Crema

  • Se pun într-un bol toate ingredientele reci, de la frigider. Se amestecă foarte bine cu mixerul până devine o cremă consistentă. Nu se insistă pentru a nu se tăia crema.
  • Crema se pune într-un poș cu dui și se decorează fiecare brioșă. Se presară sprinkles apoi se dau la rece cel puțin o oră.