Se înfierbântă smântâna și se toarnă peste ciocolata tocată mărunt. Se amestecă până se topește aceasta apoi se acoperă cu folie alimentară. Se ține în frigider până se termină totul de preparat.
Într-un bol se mixează foarte bine untul și zahărul. Se adaugă pe rând câte un ou și se amestecă foarte bine după fiecare.
Se adaugă iaurtul, sucul de portocală, esența de vanilie și se amestecă cu mixerul după fiecare. Apoi se continuă cu făina și praful de copt. La final se adaugă coaja de portocală confiată.
Se toarnă compoziția într-o formă de guguluf și se introduce în cuptorul încălzit în prealabil. Se coace la 170° timp de 25 min. sau până trece testul scobitorii. După ce s-a copt se lasă să se răcească în formă apoi se răstoarnă pe un platou.
Se scoate vasul cu ciocolata din frigider și se amestecă cu mixerul până devine o cremă aerată. Se pune crema de ciocolată desupra gugulufului și se presară fistic tocat. Se ține la rece până în momentul servirii.