Go Back
prajitura delicioasa cu ness

Prăjitură delicioasă cu ness

Prep Time 1 hour
Cook Time 22 minutes
Total Time 1 hour 22 minutes
Servings 12 porții

Ingredients
  

Blat

  • 5 Ouă
  • 150 g Zahăr
  • 100 g Făină
  • 45 g Ulei
  • 1 lgt Esență de vanilie
  • 1 lgt Praf de copt

Crema

  • 5 Gălbenușuri
  • 1 kg Lapte
  • 150 g Zahăr
  • 150 g Făină
  • 200 g Whipping cream
  • 2 lgt Esență de vanilie

Bezea

  • 5 Albușuri
  • 150 g Zahăr
  • 5 g Ness fin

Instructions
 

Blat

  • Într-un bol se mixează ouăle împreună cu zahărul. Când acesta nu se mai simte se adaugă uleiul și esența de vanilie.
  • Făina se amestecă cu praful de copt și se încorporează în compoziție cu o spatulă. Se toarnă compoziția într-o tavă in care s-a pus hârtie de copt. Se coace 22 min. la 170°. După ce s-a copt se scoate blatul și se lasă să se răcească pe un grătar.

Crema

  • Se înfierbântă laptele. Într-o cratiță cu fundul dublu se mixează gălbenușurile cu zahărul. Se adaugă esența de vanilie apoi făina. Laptele fierbinte se toarnă puțin câte puțin peste gălbenușuri amestecând continuu . Se pune cratița pe foc și se amestecă până se leagă comozitia foarte bine. Când este gata se toarnă crema într-un vas, se acoperă cu folie alimentară și se lasă să se răcească.
  • Când crema s-a răcit se bate cu mixerul apoi se adaugă 200 g whipping cream și se amestecă foarte bine.

Bezea

  • Se amestecă 50 g zahăr cu ness și se adaugă peste albușurile bătute foarte bine cu mixerul. Se mixează până ce acesta nu se mai simte.
  • Se topesc 100 g zahăr și se toarnă în fir subțire peste bezea amestecând continuu cu mixerul.

Asamblare

  • Blatul răcit se pune fără hârtia de copt în tava în care a fost pregătit. Se toarnă crema și se nivelează. Cu un poș sau cu o lingură se pune deasupra bezeaua cu ness. Prăjitura se ține la rece în frigider de preferat peste noapte apoi se porționează cu un cuțit care a stat cu lama în apă fierninte.