Într-un bol se mixează ouăle împreună cu zahărul. Când acesta nu se mai simte se adaugă uleiul și esența de vanilie.
Făina se amestecă cu praful de copt și se încorporează în compoziție cu o spatulă. Se toarnă compoziția într-o tavă in care s-a pus hârtie de copt. Se coace 22 min. la 170°. După ce s-a copt se scoate blatul și se lasă să se răcească pe un grătar.
Crema
Se înfierbântă laptele. Într-o cratiță cu fundul dublu se mixează gălbenușurile cu zahărul. Se adaugă esența de vanilie apoi făina. Laptele fierbinte se toarnă puțin câte puțin peste gălbenușuri amestecând continuu . Se pune cratița pe foc și se amestecă până se leagă comozitia foarte bine. Când este gata se toarnă crema într-un vas, se acoperă cu folie alimentară și se lasă să se răcească.
Când crema s-a răcit se bate cu mixerul apoi se adaugă 200 g whipping cream și se amestecă foarte bine.
Bezea
Se amestecă 50 g zahăr cu ness și se adaugă peste albușurile bătute foarte bine cu mixerul. Se mixează până ce acesta nu se mai simte.
Se topesc 100 g zahăr și se toarnă în fir subțire peste bezea amestecând continuu cu mixerul.
Asamblare
Blatul răcit se pune fără hârtia de copt în tava în care a fost pregătit. Se toarnă crema și se nivelează. Cu un poș sau cu o lingură se pune deasupra bezeaua cu ness. Prăjitura se ține la rece în frigider de preferat peste noapte apoi se porționează cu un cuțit care a stat cu lama în apă fierninte.