Go Back

Cupcakes de Paște

Prep Time 30 minutes
Cook Time 20 minutes
Servings 17 bucăți

Equipment

  • Mixer
  • Hârtiuțe pentru brioșe
  • Tavă pentru brioşe

Ingredients
  

Briose

  • 3 Ouă
  • 200 g Zahăr
  • 200 g Cremă de brânză Philadelphia, Goldesa
  • 140 g Iaurt
  • 100 g Ulei
  • 200 g Făină
  • 2 lgt Praf de copt
  • 1 lgt Esentă de vanilie
  • lgt Sare

Crema

  • 250 g Mascarpone
  • 200 g Cremă de ciocolată
  • 100 g Smântână pentru frișcă (frișcă lichidă)

Decor

  • Iepurași de ciocolată

Instructions
 

Briose

  • Într-un bol se amestecă foarte bine cu mixerul ouăle împreună cu zahărul și sarea. Se adaugă uleiul treptat apoi crema de brânză și iaurtul. Se amestecă până compoziția devine cremoasă. Apoi se adaugă esența de vanilie și făina amestecată cu praful de copt.
  • Se pun hartiute în fiecare scobitură a tavilor de brioșe și se umplu cu compoziție pe trei sferturi. Se folosesc două tavi o dată. Tăvile se pun în cuptor la copt pentru 20 min. la 180°. După ce s-au copt se scot ușor din tavă și se lasă să se răcească.

Crema

  • Smântana, mascarpone și crema de ciocolată se pun într-un bol și se amestecă foarte bine cu mixerul împreună până își dublează volumul.

Decor

  • Crema se pune într-un poș și se decorează brioșele. În mijlocul fiecărei rozete de cremă se pune câte un iepuraș de ciocolată.