Cartofii, morcovii, păstârnacul și țelina se curăță de coajă și se spală. Carnea se spală și se pune la fiert într-o oală cu trei litri de apă. După ce se adună spuma formată, se pun legumele să fiarbă împreună.
Când legumele și carnea au fiert se scot pe o farfurie să se răcorească. Apoi toate se taie mărunt, cubulețe și se pun într-un castron încăpător. Se adaugă gogoșarii, castraveții și albușurile fierte toate tăiate mărunt.
Maioneza
Într-un castron se pun gălbenușurile fierte și se pasează cu o lingură de lemn. Se adaugă gălbenușurile crude și se amestecă împreună picurând ulei în fir subțire. La final se adaugă sucul de lămâie.
Se opresc două linguri din maioneza pentru decor iar în restul se adaugă muștarul.
Decor
Se amestecă maioneza cu legumele și carnea fiartă și se condimentează cu sare și piper. Pe un platou se pune inelul unei forme de prăjituri iar în interior se adaugă compoziția de salată apăsând ușor cu lingura . Se scoate inelul, se unge toată suprafața salatei cu maioneză și se decorează cu pătrățele de ardei roșu și verde. Salata se ține în frigider cel puțin o oră înainte de servire.