Într-un castron se pune brânza de vaci și sarea și se fărămițează cu o furculiță. Se adaugă ouăle pe rând și se amestecă bine după fiecare.
Apoi se adaugă esența de vanilie și praful de copt. La final se încorporează faina și se formează un aluat care nu se frământă mult. Se acoperă aluatul cu folie alimentară și se pune in frigider 20 minute
După ce s-a odihnit aluatul se împarte în două și se întinde fiecare parte pe masă presărată cu puțina făină. Se decupează în total 20 cercuri și 10 bile.
Uleiul se pune la încins într-o cratiță cu fundul dublu și se prăjesc cercurile și bilele de aluat la foc mediu. Se scot pe prosoape de hârtie.
Se montează în momentul servirii. Pe o farfurie se pune un gogoașă, o linguriță de smântână și o linguriță de dulceață de afine. Apoi altă gogoașă, o linguriță de smântână și o linguriță de dulceață iar deasupra bilă de aluat prăjită.