Turmeric latte
Turmeric latte, denumit și lapte auriu este o băutură tradițional indiană. Principalul ingredient, turmericul are proprietăți anti-inflamatorii și antibacteriene. Deci, ajută atunci când suntem răciți.
Deși există mai multe moduri în care se poate prepara un turmeric latte , eu am ales o variantă rapidă. Am vrut să înlocuiesc cafeaua de dimineață din unele weekend-uri cu altă băutură caldă, cremoasă și aromată. Și pe deasupra foarte sănătoasă.
Turmeric latte
Equipment
- Blender
- Tel mic
Ingredients
- 300 ml Lapte de migdale
- 1 lg Miere de albine
- ½ lgt Turmeric
- ¼ lgt Ghimbir pudră
- ¼ lgt Scorțișoară pudră
- ⅕ lgt Piper pudră
- 1 lgt Unt de cocos
Instructions
- Într-un blender se pun toate ingredientele și se amestecă câteva secunde. Se toarnă tot amestecul într-un ibric și se pune pe foc. Trebuie să se încălzească , dar nu să fiarbă. Se amestecă încontinuu cu un tel mic. Datorită acestui lucru atunci când se toarnă in cești băutura va avea o spumă ușoara. Se presară deasupra puțină scorțișoară.