Tort Tiramisu cu smântână și mascarpone

Tort Tiramisu cu smântână și mascarpone, un tort delicios și delicat, fără coacere și foarte ușor de pregătit.

Acest tort Tiramisu cu smântână și mascarpone este o reinterpretare a clasicului desert italian și binecunoscut de toți, Tiramisu. Este un desert pe care l-am montat într-o formă mică de tort cu diametrul de 18 cm și este compus din trei straturi de pișcoturi și trei straturi de cremă. L-am îmbrăcat în aceeași crema după ce a stat la rece trei ore și l-am pudrat cu puțină cacao pe deasupra. Simplu si bun.

Și acest tort ca orice desert care este pregătit la rece trebuie lăsat la frigider de preferat peste noapte. Dar eu nu știu cine are atâta răbdare să nu-l deguste mai din timp mai ales când se știe cât este de bun și de răcoritor.

Tort Tiramisu cu smântână și mascarpone

Prep Time 35 mins
Servings 8 porții

Ingredients
  

  • 2 Ouă
  • 160 g Zahăr pudră
  • 500 g Mascarpone
  • 200 g Smântână 30% grăsime
  • 250 g Pișcoturi Savoiardi
  • 250 g Cafea pregătită
  • 1 lgt Esență de vanilie
  • 1 lgt Esență de rom
  • 1 lg Cacao

Instructions
 

  • Se separă gălbenușurile de albușuri. Albușurile se bat spumă tare cu jumătate din cantitatea de zahăr folosind mixerul.
  • Gălbenușurile se amestecă cu restul de zahăr și se bat bine cu mixerul. Se adaugă brânza mascarpone, smântana și esența de vanilie. Se bat împreună până crema capătă consistentă. Se încorporează albușurile amestecând ușor.
  • Se păstrează un sfert din cantitatea de cremă deoparte pentru a îmbrăca tortul. Inelul unei forme detașabile de tort cu diametrul de 18 cm se așează pe un platou.
  • Se pune un strat de pișcoturi înmuiate în cafeaua în care s-a pus esența de rom. Se adaugă un strat de cremă, apoi un strat de pișcoturi înmuiate în cafea până se așează trei straturi de pișcoturi și trei de cremă. Ultimul strat fiind crema. Se pune la frigider pentru trei ore.
  • Apoi cu ajutorul unui cuțit subțire sau a unei spatule se trece peste marginile tortului pentru a desprine inelul formei de tort. Se îmbracă tortul cu crema oprită iar deasupra se pudrează cu cacao. Se pune tortul la frigider câteva ore, de preferat peste noapte.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating