Tort Krantz cu ciocolată
Tort Krantz cu ciocolată, unul din cele mai ciocolătoase și minunate torturi. Tort cu multă cremă de ciocolată și nucă crocantă decorat cu bomboane de ciocolată.
Rețeta acestui tort nu este cea clasică de tort Krantz. Este o adaptare ce are în comun nucă îmbrăcată în zahăr caramelizat. Este un tort naked însiropat umplut cu cremă de ciocolată și unt și multă nuca crocantă.
Atunci când aveți ceva de sărbătorit în familie sau pur și simplu vreți să impresionați musafirii puteți pregăti acest tort Kranz cu ciocolată. Toți vor fi încântați.
Tort Krantz cu ciocolată
Equipment
- Mixer
- Tava detasabila de tort 25cm
Ingredients
Blat
- 6 Ouă
- 160 g Zahăr
- 130 g Făină
- 110 ml Ulei
- 40 g Cacao
- 2 lgt Praf de copt
- 1 lgt Esentă de vanilie
- 1 praf Sare
Sirop
- 150 g Zahăr
- 330 ml Apă
Krantz
- 300 g Zahăr
- 190 g Miez de nucă
- 3 lg Apă
Crema
- 185 g Unt
- 300 g Ciocolată 50% cacao
- 300 g Smântână dulce 30% grăsime
Decor
- Bomboane de ciocolată
Instructions
Blat
- Se separă ouăle. Albușurile se bat cu mixerul și se încorporează treptat zahărul. Se mixează până ce acesta nu se mai simte. Gălbenușurile se amestecă cu uleiul și esența de vanilie. Făina se pune într-o sită cu cacaoa și praful de copt și se cerne.
- Peste albușurile bătute se adaugă gălbenușurile. Se pune un praf de sare și se amestecă. Cu un tel se încorporează amestecul cu făina .
- Se pune hârtie de copt într-o formă detașabilă de tort și se toarnă compoziția. Apoi se pune la copt în cuptorul încins în prealabil la 180°. Se coace aproximativ 25-30 minute. Când s-a copt se lasă la răcit puțin apoi se scoate din tavă.
Sirop
- Într-o crăticioara se topește zahărul la foc mic. Când s-a topit complet, fără să se ardă, se toarnă apa și se lasă să fiarbă până la dizolvarea completă a zahărului. Se lasă să se răcească.
Krantz
- Într-o tigaie cu fund dublu se pune zahărul iar în mijlocul lui cele trei linguri de apă. Nu se amsteca doar se mișcă tigaia din când în când. Atunci când a căpătat o culoare cafenie se adaugă miezul de nucă și se amestecă bine să se acopere cu caramel. Se toarnă totul într-o tavă pe care s-a pus hârtie de copt unsă cu puțin ulei. Se lasă să se răcească.
- Când s-a răcit se rupe bucăți și se pune într-un chopper să se marunțească. Sau se poate pune într-o pungă și se bate cu un ciocan de șnițele până se mărunțește.
Crema
- Ciocolata ruptă bucăți împreună cu smântâna se pun la topit pe baie de abur. Când s-a topit complet se ia de pe foc, se acoperă cu folie alimentară și se lasă să se răcească. După ce s-a răcit se omogenizează cu mixerul. Se adaugă untul la temperatura camerei tăiat bucățele.
Asamblare
- Blatul de tort se taie în trei părți. Pe un platou se pune partea de deasupra întoarsă invers și se însiropează. Crema se împarte în trei iar o parte se pune peste primul blat. Se acoperă cu krantz. Se continuă cu următorul blat, sirop, cremă și krantz. Se pune și al treilea blat care a fost fundul tortului, întors invers, la care se procedează la fel. Se decorează cu bomboane de ciocolată și se pune la frigider câteva ore.
1 thought on “Tort Krantz cu ciocolată”