Tort de ciocolată și cremă de unt
Tort de ciocolată și cremă de unt , un tort deosebit și elegant pentru ocazii speciale. Deliciu cu multă ciocolată, jeleu de zmeură și cremă fină de unt(butter cream).
Am făcut acest tort pentru ziua fiicei mele de naștere. A împlinit frumoasă vârstă de șaisprezece ani și ca în fiecare an îi pregătesc un tort de ciocolată, preferatul ei.
Blatul și siropul pentru acest tort sunt aceleași ca la Tortul Krantz pe care îl gășiți aici. Crema din mijlocul tortului este un ganaș de ciocolată foarte ușor de pregătit și delicios de bună. Deasupra tortului am pus un jeleu de zmeură parfumat și am îmbrăcat tortul cu o cremă de unt pe care am colorat-o cu câteva picături de colorant alimentar.
Am folosit pentru decor flori de zahăr și mici bombonele colorate(sprinkles) pentru un aspect cât mai încântător pentru sărbătorită. Sper să pregătiți și voi un astfel de tort de ciocolată și cremă de unt pentru pesoanele speciale din viață voastră.
Tort de ciocolată și cremă de unt
Equipment
- Mixer
- Tavă detașabilă de tort
Ingredients
Ganas de ciocolata
- 400 g Ciocolată neagră
- 300 ml Smântână dulce pentru frișcă
Jeleu de zmeura
- 250 g Zmeură proaspătă
- 60 g Zahăr
- 10 g Gelatină
- 50 ml Apă
Crema de unt
- 300 g Unt 82% grasime
- 250 g Zahăr pudră
- 50 ml Lapte rece
- 2 lgt Esentă de vanilie
Decor
- Flori de zahăr
- Sprinkles
Instructions
Ganaș de ciocolată
- Ciocolata ruptă în bucăți și smântâna se pun la topit . Nu trebuie să fiarbă, doar să se înfierbinte cât să se topească ciocolata. Se lasă la răcit în frigider. Apoi se bate cu mixerul până devine o cremă mai deschisă la culoare și aerată.
Jeleu de zmeură
- Într-un pahar gelatina se pune la înmuiat cu apa pentru 10 minute. Zmeura împreună cu zahărul se pun pe foc și se lasă să dea câteva clocote. Apoi se dă prin sită și se pune iar pe foc să se înfierbinte puțin. Se adaugă gelatina înmuiată și se amestecă până ce aceasta se topește. Se lasă deoparte până ajunge la temperatura camerei.
Crema de unt
- Într-un bol degresat se pune untul la temperatura camerei. Se mixează împreună cu zahărul pudră. Treptat se pune laptele și esența de vanilie. Când este gata se colorează cu câteva picături de colorant alimentar.
Asamblare
- Se taie blatul de tort în două pe orizontală. Pe un platou de servit se pune o parte de blat, se însiropează cu jumătate din cantitatea de sirop și se acoperă cu ganașul de ciocolată neagră. Se pune cea de a două parte de blat, se însiropează cu restul de sirop și se pune inelul de la tavă detasabita de tort. Se acoperă blatul de tort cu jeleul de zmeură și se pune în frigider pentru o ora, până se întărește.
- Când jeleul este întărit se scoate inelul formei de tort și se îmbracă tortul și se decorează cu crema de unt. Se decorează baza tortului cu sprinkles și pe deasupra cu câteva flori de zahăr.