Tort cu mousse de afine și mango
Tort cu mousse de afine și mango, desert festiv pregătit la rece cu două tipuri de mousse. Culoare și savoare într-un tort delicat de vară.
Am combinat două culori care se asortează vesel și frumos într-un desert festiv și elegant, un tort cu mousse de afine și mango. Culoarea mov am obținut-o din afine în primul strat de mousse iar în al doilea strat din mango. La cel din urmă m-am ajutat puțin de câteva picături de colorant alimentar galben pentru o culoare mai accentuată. Asta nu ar fi fost necesar probabil dacă foloseam o cantitate dublă de piure de mango dar cum nu aveam la îndemână un alt fruct copt am folosit colorant. Vă spun asta pentru că nu toată lumea folosește coloranți alimentari sau nu sunt de acord cu folosirea lor. Așa că se poate obține o culoare frumoasă și un plus de aromă mărind cantitatea de fruct și renunțând la iaurtul din rețetă.
Vă recomand să încercați măcar o dată acest tort și veți fi surprinși cât este de aromat. Nu se pregătește greu dar trebuie neapărat respectat timpul de răcire după fiecare mousse altfel straturile nu vor fi bine definite.
Tort cu mousse de afine și mango
Equipment
- Blender
- Inel tava detasabila de tort 23 cm
Ingredients
Baza tortului
- 400 g Biscuiți digestivi
- 150 g Unt 82% grăsime
Mousse de afine
- 200 g Afine
- 150 g Lapte condensat indulcit
- 200 g Iaurt grecesc 10% grăsime
- 200 g Smântână pentru frișcă (frișcă lichidă)
- 10 g Gelatină
- 50 g Apă
- 2 lg Apă
- 2 lg Zahăr
Mousse de mango
- 1 Mango mare, bine copt
- 200 g Iaurt grecesc
- 150 g Lapte condensat
- 200 g Smântână pentru frișcă (frișcă lichidă)
- 10 g Gelatină
- 50 g Apă
- 6 lg Apă
- 2 lg Zahăr
- 4 picaturi Colorant alimentar gel galben
Decor
- Afine
Instructions
Baza tortului
- Se rup biscuiții în bucăți și se mărunțesc într-un blender. Se pun într-un vas și se amestecă cu untul topit.
- Inelul formei de tort se așează pe un platou. Se adaugă biscuiții și se tasează cu o lingură. Se pune în frigider până se pregătește primul mousse.
Mousse de afine
- Gelatina se pune la înmuiat cu 50 g apă. Afinele se pun la fier împreună cu zahărul și cele două linguri de apă. Se lasă să fiarbă până se înmoaie apoi se pasează cu un blender și se strecoară printr-o sită.
- Piureul obținut se pune din nou pe foc și se adaugă gelatina. Nu se lasă să fiarbă ci doar cât să se topească gelatina. Se oprește focul și se lasă să se răcească până ajunge la temperatura camerei.
- Într-un vas se amestecă cu mixerul iaurtul, laptele condensat și smântâna. Se adaugă piureul de afine și se amestecă foarte bine.
- Se scoate tava din frigider și se toarnă mousse-ul de afine. Se pune din nou în frigider pentru 40 minute.
Mousse de mango
- Gelatina se pune la înmuiat cu 50 g apă. Se curată mango de coajă, se taie în bucăți și se pune la fiert cu zahărul și cele 6 linguri de apă. După ce s-a înmuiat se pasează cu un blender.
- Se pune din nou pe foc și se adaugă gelatina înmuiată. Se amestecă până se topește gelatina. Nu se fierbe. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească până ajunge la temperatura camerei.
- Într-un vas se amestecă iaurtul, laptele condensat și smântâna folosind mixerul. Se adaugă piureul de mango, se amestecă bine și se toarnă peste mousse-ul de afine. Se pune din nou în frigider până se întărește, de preferat o oră.
- Se scoate tava din frigider și cu o spatulă se trece cu grijă de jur împrejur pentru a desprinde tortul de tavă. Se scoate inelul formei de tort și se decorează tortul cu afine.