Tort cu cireșe și cremă de mascarpone
La cât de frumoase și proaspete erau aceste cireșe, trebuia să le transform în ceva gustos. Așa am făcut acest tort cu cireșe și cremă de mascarpone, care este absolut delicios.
Are straturi pufoase de pandișpan, straturi de dulceață de cireșe, crema fină de mascarpone și sirop răcoritor. Toate incluse într-un dulce potrivit pentru o ocazie specială. Chiar și pentru a sărbători vara.
Am avut deja făcut un blat Genoise pe care l-am folosit la acest tort. Găsiți rețeta apăsând butonul de mai jos.
Tort cu cireșe și cremă de mascarpone
Equipment
- Mixer
- Tava detasabila de tort cu diametrul de 18 cm
Ingredients
Pentru insiropat
- 150 ml Compot de caise
Crema
- 250 g Mascarpone
- 200 g Smântână pentru frișcă (frișcă lichidă)
- 100 g Zahăr pudră cu aromă de citrice
- 50 g Dulceață de cireșe
Decor
- Cireșe
- Bezele
Instructions
- Dulceața pe care o folosesc deobicei la deserturi o fac cu gelfix conform instrucțiunilor de pe plic. O pasez, o trec așa printr-o sită fierbinte și apoi o torn în borcane. Rezultatul este un jeleu clar pe care îl folosesc foarte ușor în deserturi.
Crema
- Într-un vas se pune smântână pentru frișcă, mascarpone și zahărul pudră. Totul se bate foarte bine cu ajutorul unui mixer.
Asamblare
- După ce s-a răcit complet, blatul de tort se taie în trei. Pe un platou de servit se pune prima parte de blat din cele trei. Se însiropează cu compot de caise, apoi se unge cu jumătate din cantitatea de dulceață (jeleu). Peste stratul de dulceață se întinde crema într-un strat uniform.
- Se adaugă al doilea strat de blat, se însiropează, se pune restul de dulceață apoi crema. Și în final se adaugă ultimul strat de blat care doar se însiropează.
- Cu crema rămasă se îmbracă tortul și se decorează cu cireșe proaspete și bezele .