Tocăniță de pui cu ardei
Tocăniță de pui cu ardei, o mâncare savuroasă, de sezon, pentru orice zi a săptămânii. Mâncare de pui cu ardei grași roșii și smântână.
Cred că nu este nimeni care să nu se întrebe măcar o dată pe săptămână, oare ce să mai gătesc pentru prânz sau cină. Ei bine, o tocăniță de pui cu ardei este o idee bună, o rețetă ușor de gătit și chiar este o mâncare care poate fi mâncată cu plăcere. Este tocmai potrivită pentru acest sezon, când ardeii sunt la un preț rezonabil prin piețe. Iarna, ardeii sunt la un preț mai mare decât carnea, habar n-am de ce, așa că atunci pregătesc tocănița cu ardeii din congelator.
După cum știți deja Flavorintheplate.ro rețete simple și gustoasa este un site cu astfel de rețete, foarte ușoare. Aici găsiți inspirație pentru o masă delicioasă sau un desert savuros iar pe celelalte rețele de socializare unele rețete sunt transformate în reels-uri. Într-un reels o rețetă este mai ușor de înțeles și totul pare mult mai simplu. Și rețeta de azi are un asfel de reels, pe Instagram și pe Tik Tok, îl puteți vedea acolo.
Tocăniță de pui cu ardei
Ingredients
- 700 g Pulpe de pui dezosate
- 250 g Suc de roșii
- 150 g Smântână pentru gătit
- 2 Cepe
- 2 Ardei grași roșii mari
- 2 catei Usturoi
- 30 g Ulei
- 1 lgt Sare
- 1 lgt Boia dulce
- ½ lgt Piper
- Pătrunjel verde tocat
Instructions
- Se spală pulpele de pui apoi se pun să se rumenească într-o tigaie în care s-a încins uleiul. După ce s-au rumenit se scot pe o farfurie.
- În aceeași tigaie se rumenește ceapa tocată mărunt. Se adaugă ardeii tăiați fideluta, sucul de roșii, condimentele și carnea. Se acoperă cratița și se lasă să fiarbă tocănița la foc mediu amestecând din când în când până se înmoaie ardeii.
- Se aduga smântâna și usturoiul tocat și se mai lasă să dea câteva clocote. La final se presară pătrunjelul verde tocat.