tiramisu dietetic

Tiramisu dietetic

tiramisu dietetic

Tiramisu dietetic, foarte gustos și sănătos. Tiramisu fară zahăr, cu mai puține calorii decât cel clasic. Rețetă foarte ușoară!

Știu că acest tiramisu dietetic nu este același lucru cu un tiramisu obișnuit și în afară de aromă nu prea au multe în comun. Dar, există situații când ești nevoit să renunți la zahăr și faină, iar un astfel de dulce, dietetic, este fix ceea ce trebuie. De aceea sper că această rețetă să fie de folos celor care sunt în această situație și vor să mănânce un desert dietetic.

Varianta de tiramisu pe care v-o propun nu are pișcoturi, ci un blat foarte ușor de făcut, fară zahăr și făină. Am folosit în loc de făină obișnuită, făină de ovăz fară gluten, iar zaharul l-am înlocuit cu câteva picături de Flavdrops. Flavdrops sunt o varianta excelentă de a îndulci unele preparate pentru că nu au calorii, carbohidrați sau grăsimi. Sunt niste picături de îndulcitor natural, foarte concentrate, câteva picăturii fiind de ajuns pentru a îndulci un preparat.

tiramisu dietetic

Tiramisu dietetic

Prep Time 30 minutes
Cook Time 20 minutes
timp de racire 2 hours
Total Time 2 hours 50 minutes

Ingredients
  

Blat

  • 4 Ouă
  • 35 g Unt de cocos
  • 80 g Făină de ovăz
  • 1 lgt Flavdops toffee flavors

Crema

  • 3 Ouă
  • 250 g Mascarpone
  • 1 lgt Flavdrops
  • 2 lg Cacao

Sirop

  • 100 g Cafea tare espresso
  • 1 lgt Esență de rom
  • 3-4 picături Flavdrops

Instructions
 

  • Se separa gălbenușurile de albușurile a patru ouă. Gălbenușurile se amestecă cu îndulcitorul și untul de cocos, apoi se toarnă treptat peste albușurile bătute spumă tare. Făina de ovăz se încorporează treptat în compoziție folosind o spatulă.
  • Se toarnă compoziția într-o tava mică 20/20 cm, în care s-a pus hârtie de copt și se pune tava în cuptor pentru 18 minute. După ce trece testul scobiturii se scoate tava din cuptor. Blatul se scoate din tavă și se lasă să se răcească pe un grătar.
  • Într-un castron se pune mascarpone, îndulcitorul și trei gălbenușuri. Se amestecă. Albușurile se bat spumă tare și se încorporează treptat în compoziția de gălbenușuri.
  • Se amestecă cafeaua cu îndulcitorul și esența de rom și se toarnă cu o lingură peste blatul așezat pe un platou. Se întinde crema pe toată suprafața blatului, apoi se cerne cu o sita cacao. Prăjitura se pune la rece în frigider pentru cel puțin două ore înainte de a fi servită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating