
Rețeta de tartă cu orez și legume este pur și simplu o rețetă făcută din resturi de mâncare transformate într-o cină rapidă. Mereu rămâne mâncare pe care nu vrem să o mai mâncăm sau ne plictisim de ea și vrem altceva. Cred că tuturor li se întâmplă. Și atunci de ce să aruncăm?
Pentru această tartă am folosit pilaf și friptură rămase de la altă masă. Am adăugat câteva legume și câteva ouă. Pe toate le-am amestecat și le-am copt transformând totul într-un nou fel de mâncare.

Tartă cu orez și legume
Ingredients
- 500 g Pilaf
- 165 g Carne – friptură pui pulpă și piept de pui
- 75 g Cașcaval răzuit
- 4 Ouă
- 2 lg Făină
- 2 lg Ulei
- 1 Fir Ceapă verde
- ½ Ardei rosu
- ½ Ardei verde
- 1 catel Usturoi
- 1 lgt Sare
- ½ lgt Praf de usturoi
- ½ lgt Piper
- ¼ lgt Paprika
- Roșii cherry
Instructions
- Se pune uleiul într-o cratiță la încins. Se adaugă ceapa verde și usturoiul tăiate mărunt. După ce s-a călit puțin ceapa se adaugă ardeii tăiați și ei mărunt. Se călesc puțin împreună apoi se lasă deoparte să se răcească.
- Carnea de la friptură se toacă bucățele mici cu un cuțit. Cașcavalul se dă pe răzătoare. Într-un castron se sparg ouăle și se bat cu o furculița. Se adaugă toate celelate ingrediente. Se amestecă totul. Deasupra se pun câteva roșii cherry tăiate pe jumătate.
- Într-o tavă cu hârtie de copt se toarnă compoziția și se coace 25-30 minute la 180° până se rumenește.