
Tartă cu ciuperci și brânză brie, una din cele mai bune și mai gustoase tarte pe care le-am făcut. Este delicioasă atât caldă cât și rece. Are o umplutură delicioasă de brânză și ciuperci în aluat crocant de foietaj.
Îmi plac toate tipurile de brânză iar pe blog am multe preparate cu diferite combinații de brânzeturi. Eu cred că atunci când adaug brânză într-un fel de mâncare acesta devine mult mai gustos.
Pentru tarta cu ciuperci și brânză brie în aluat de foietaj, acest tip de brânză s-a potrivit perfect. Nu degeaba au combinat francezii brânza brie și ciupercile într-o galette pentru masa de anul nou.

Tartă cu ciuperci și brânză brie
Equipment
- Tava de tarta
Ingredients
- 400 g Aluat de foietaj
- 240 g Ciuperci champignon
- 260 g Șuncă de Praga
- 200g Brânză Brie
- 80 g Cheddar ras
- 1 Ceapă
- 1 Ardei gras roșu
- 2 lg Ulei de măsline
- ⅓ lgt Sare
- ⅓ lgt Piper
- ⅓ lgt Piri piri
Instructions
- Ceapa și ardeiul se toacă mărunt și se călesc într-o tigaie în uleiul de măsline. Se adaugă ciupercile feliate și se lasă să fiarbă până scade apa. Când au început să se rumenească se adaugă condimentele și șunca de Praga tăiată mărunt. Se amestecă puțin pe foc apoi se lasă la răcit.
- Aluatul de foietaj se așează într-o tavă de tartă asfel încât să îmbrace și marginile. Se adaugă amestecul cu ciuperci, brânza Brie tăiată în bucăți mari și se presară cheddarul.
- Tava se pune în cuptorul încins în trealabil și se coace 30 min. la 180° cu ventilație